субота, 14 березня 2020 р.

Хизна запечатування

Приклад запечатувального хисла
Хизна запечатування, в інших адаптаціях відома як фуїнджицу, фуїнджюцу або фуїндзюцу (яп. 封印術, Fūinjutsu; буквальне значення: Хисла, що запечатують) — особливий різновид хисел, який запечатує предмети, живих істот, чакру, а також широкий розмай інших речей у межах іншого предмета. Хизна запечатування також використовується для обмеження руху або розпечатування предмета як усередині чогось, так і всередині когось.
Відмінною рисою хисел запечатування є поява вибудованої у певному порядку хизнової формули, канджі або інших символів (подібно до Хисел Приклику).

Сполука бар'єрного хисла та хизни запечатування зветься Запечатувальним Бар'єром (яп. 封印結界, Fūin Kekkai).
Подібно до хизни омани, хизну запечатування можна розвіяти, поєднавши певні ручні печаті 一 Хисло запечатування: Розвіяння (яп. 封印術・解, Fūinjutsu: Kai).


Додаткові відомості

  • Порушення рівноваги відбувається, коли непарна печать накладена поверх парної та навпаки.[1]
  • Шінобі із Селища, Прихованого Вирами, Вирщини спеціялізувалися на хизні запечатування. Народ вирян, зрештою, піддався знищенню селищами шінобі, що були у страху переди його хислами.[2]
  • Під час Чюнінських іспитів, чюнін і джьонін були запечатані всередині сувою. Якби ґеніни відкрили сувої до того, коли їм було дозволено, чюніни й джьоніни вирубили б їх. Тих, хто не дослухався до цього правила, було б не допущено до подальшого складання іспитів.

Література

  1. Манґа "Наруто", розділ 91, сторінка 12
  2. Манґа "Наруто", розділ 500, сторінки 3-4
  3. Манґа "Боруто: Нарутове нове покоління", розділ 23

Немає коментарів:

Дописати коментар